IMPLANTATER

Et implantat kan være en mulighed for dig, hvis du mangler én eller flere tænder.
Næsten alle kan få foretaget implantatbehandlinger – unge såvel som ældre.
Der kan dog være forhold hos den enkelte, der gør, at en implantatbehandling ikke er en god løsning. Men fortvivl ikke - så vil der være en anden god løsning.
En undersøgelse hos tandlægen vil kunne afgøre, om implantat er den rette løsning for dig.
Et Implantat består af tre dele: Fixtur, abutment og suprastruktur.
Forløb:
Du vil få tid til en forundersøgelse:
Her vil vi vha røntgen og klinisk undersøgelse fastlægge en behandlingsplan.
Hvordan er knoglestrukturen i området/nabotænder, er der nok plads. Vurdering af fixturens størrelse (Titanium 3-5 mm tykt og 8-16 mm langt), hvad skal fixturen bære. Hvilket tryk vil den skulle kunne tage. Skal der evt suppleres med lidt knogleopbyggende materiale. Hvor lang tid vil vi skulle vente på heling. Hvad siger din medicinske historie. Er der faktorer, vi skal tage højde for.
Du vil få udleveret et prisoverslag og du vil sammen med tandlægen fastsætte en dato for behandlingen.
Isættelse af fixtur:
Isættelse af selve fixturen tager ikke særlig lang tid, men når du møder ind, er der strenge krav til sterile processer, der gør, at forarbejdet, mens du sidder i stolen, tager tid.
Tandlægen vil starte med at lægge bedøvelse og give dig lidt smertestillende til efterforløbet. Derefter skal du skylle munden i klorhexidin. Mens dette sker vil 2 assistenter hjælpe hinanden med at få instrumenter installeret og dækket til, så arbejdet kan foregå under de strenge krav om hygiejne.
Tandlægen åbner tandkødet og laver et lille hul i knoglen, der nøjagtig passer til fixturens omkreds og længde. Fixturen placeres omhyggeligt og retning kontrolleres med et billede og en målepind. Herefter lukkes tandkødet med et par sting.
Efter operationen vil man opleve ømhed, men ingen deciderede smerter. Tandlægen vil udlevere en flaske klorhexidin, som du skal skylle med den første uge efter operationen. De smertestillende tabletter, du tog inden operationen, vil virke, når bedøvelsen aftager og vi vil opfordre dig til selv at fortsætte derhjemme med panodil hver 6. time i et par dage.
Fixturen og knoglen skal nu have ro i 3-6 måneder, så knoglen får ro til at vokse tæt omkring fixturen.
Efter 10 dage kommer du til klinikken for at få fjernet sting. Og her aftales tid for kontrol af helingen.
Kontrol og abutment:
Efter en helingsperiode kommer du til klinikken og vi tager røntgen og laver klinisk undersøgelse for at fastlægge, om der er sket fuldstændig heling. Er dette tilfældet, lægger tandlægen igen en bedøvelse og åbner tandkødet ganske lidt, så der kan påsættes en helingsabutment(Titanium). En helingsabutment vil stikke ud af tandkødet og har en form, så tandkødet i løbet af 2 uger vil få en tragtform.
Aftryk til suprastruktur:
Efter 2 uger tages aftryk til suprastrukturen, som oftest en krone.
Suprastruktur:
Kronen/suprastrukturen monteres.
Du får instruktion i, hvordan du bedst renholder omkring implantatet. God mundhygiejne er også her en forudsætning for, at implantatet får lang levetid.
Øvrige implantatløsninger og materialevalg:
Kroner og broer er idag som regel fremstillet i keramiske materialer. Er der tale om erstatning af mange tænder, kan det komme på tale at lave et stel i metal (titanium eller Cobalt Chrom).
Valget af materiale afhænger af de pågældende krav i den enkelte situation.
Skal en fortand erstattes, vil det veje tungt, at der vælges et høj-æstetisk materiale. Mens det for de bageste kindtænder gælder, at materialet skal være tyggestærkt.
Skal de manglende tænder erstattes af en protese, kan der allerede være en protese, som man isætter trykknapper og derved opnår en mere stabil løsning.
I andre tilfælde fremstilles en ny protese efter aftrykstagning.
Den enkelte behandling vil blive aftalt mellem dig og tandlægen på baggrund af dine behov og ønsker. Du vil således være grundig informeret inden behandlingen igangsættes.
Og det kan ikke siges nok:
God mundhygiejne forlænger implantaternes levetid
Det er generelt meget vigtigt at bevare en god mundhygiejne. Dette gælder både før, under og efter behandlingen er afsluttet.
En god mundhygiejne er med til at sikre, at implantatet og resten af dine tænder har de bedste forudsætninger.
Undersøgelser viser, at størstedelen af alle implantater stadig fungerer mere end 10 år efter, at de er blevet isat i kæben. Tandimplantater er dermed en løsning, man kan have glæde af i mange år.
Vi har i klinikken valgt at arbejde med Camlog-systemet.
Dette system er tyskproduceret og har ikke vist produktfejl på 25. år.
Har du brug for et implantat, kontakt os endelig, vi vil meget gerne hjælpe.
